Υπάρχουν δύο τύποι θηλών στην αγορά: από σιλικόνη ή λατέξ.

Τα μπιμπερό με θηλές σιλικόνης είναι σίγουρα πιο δημοφιλή, αλλά δεν είναι κατάλληλα για όλα τα μωρά. Εάν το μωρό σας δεν θέλει να πιπιλίσει από το μπιμπερό με θηλή σιλικόνης, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αντ' αυτού θηλή από λατέξ.

Όταν συνδυάζετε θηλασμό και τάισμα με μπιμπερό, χρησιμοποιήστε θηλή σιλικόνης - μειώνει τον κίνδυνο απόρριψης του στήθους από το μωρό. Οι θηλές από λατέξ έχουν καφέ χρώμα και ελαφριά μυρωδιά καουτσούκ. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι είναι πιο ανθεκτικές στο δάγκωμα.

Από την άλλη πλευρά, σκουραίνουν υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός - επομένως, πρέπει να αλλάζονται τακτικά, κατά προτίμηση μία φορά κάθε λίγες εβδομάδες. Οι θηλές σιλικόνης είναι διαφανείς, άοσμες και άγευστες.

Είναι λιγότερο ανθεκτικές στο δάγκωμα από τις θηλές από καουτσούκ, αλλά είναι πιο ανθεκτικές στο ηλιακό φως. Δεν αλλάζουν τη γεύση των τροφών.

Ποιο είναι το κατάλληλο σχήμα θηλής ανάλογα με το μωρό σας.

Να θυμάστε ότι οι διάφοροι παραγωγοί μπιμπερό κατασκευάζουν διαφορετικά σχήματα μπιμπερό. Επομένως, μια θηλή από έναν παραγωγό μπορεί να μην ταιριάζει στη φιάλη ενός άλλου.

Επίσης, μια θηλή που έχει σχεδιαστεί για μπουκάλια με φαρδύ λαιμό δεν θα ταιριάζει σε μπουκάλι με στενό λαιμό. Οι θηλές κυκλοφορούν σε τρία διαφορετικά σχήματα:

- ανατομική (ορθοδοντική),

- καθολική (στρογγυλεμένη) που είναι επιμηκυμένη

- φαρδιά θηλή με φυσικό σχήμα, π.χ. η θηλή Balloon, που μοιάζει με τη θηλή της μαμάς.

Η τελευταία συνιστάται ιδιαίτερα για τα μωρά που τρέφονται χρησιμοποιώντας τόσο το θηλασμό όσο και το μπιμπερό. Ρυθμίστε κατάλληλα την ροή θηλής

Μπορείτε να βρείτε θηλές από σιλικόνη και καουτσούκ σε έξι διαφορετικές ταχύτητες ροής θηλής, οι οποίες αναγράφονται στις συσκευασίες με έναν αριθμό από το 0 έως το 5. Πλαίσιο με ρυθμούς ροής θηλών, παρόμοιο με αυτό που αναφέρεται στο ABC της Young Mum, ή με την ακόλουθη περιγραφή:

- 0 νεογέννητο - θηλή με τον πιο αργό ρυθμό ροής- κατάλληλη για την κατανάλωση βρεφικού χυμού ή τσαγιού, για παιδιά κάτω των 6 μηνών.

- αργή - κατάλληλη για το πρώτο γάλα- για παιδιά κάτω των 6 μηνών. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τσάι και βρεφικό χυμό για παιδιά άνω των 6 μηνών.

- medium - κατάλληλο για γάλα- για παιδιά μεταξύ 6 και 12 μηνών. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τσάι για παιδιά άνω των 12 μηνών. Να θυμάστε, ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία μπορούν ήδη να αρχίσουν να πίνουν χυμό και τσάι από φλιτζάνι με ειδικό στόμιο.

- fast - θηλή κατάλληλη για παιδιά άνω των 12 μηνών, τα οποία εξακολουθούν να επιθυμούν να πίνουν γάλα από το μπιμπερό. Να θυμάστε, ότι αυτή η θηλή δεν συνιστάται για τρόφιμα με πιο παχύρρευστη σύσταση, καθώς η οπή είναι πολύ μικρή.

- cross-cut - θηλή που είναι ιδανική για τρόφιμα με πιο παχύρρευστη σύσταση, όπως σούπες ή παιδικά δημητριακά με γάλα.

- μεταβλητή - θηλή για παιδιά άνω των 3 μηνών. Ρυθμίζοντας τη θηλή με ένα συγκεκριμένο σημάδι που δείχνει προς τη μύτη του μωρού σας, θα έχετε τον κατάλληλο ρυθμό ροής: αργή, μεσαία ή γρήγορη.

Πότε να αντικαταστήσετε τη θηλή με στόμιο;

Αν θέλετε το μωρό σας να μάθει να πίνει από ένα ποτήρι με στόμιο, τοποθετήστε στο μπιμπερό το στόμιο με το σήμα 6 αντί για θηλή. Έχει λιγότερο προφίλ από τη θηλή.

Μπορείτε να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε όταν το μωρό σας είναι 6 μηνών. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μαλακά στόμια σιλικόνης, κατάλληλα για παιδιά άνω των 6 μηνών, και σε σταθερά στόμια για παιδιά άνω των 12 μηνών.

Η ομάδα του ηλεκτρονικού καταστήματος βρεφικών ειδών anatello.gr.