Πώς θα κρατήσετε το μωρό σας ασφαλές κατά τη διάρκεια μιας εξόδου!

Η περίοδος που τα παιδιά είναι ακόμα μωρά, αποτελούν αξέχαστη εμπειρία για κάθε γονιό. Κάθε νέο μέλος που έρχεται στην οικογένεια, χρειάζεται την απαραίτητη φροντίδα και προσοχή, ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει σε ένα ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον.

Τι γίνεται λοιπόν όταν υπάρχει νέο μέλος στην οικογένεια και προκύπτει η ανάγκη μιας εξόδου; Το να μένετε στο σπίτι επειδή έχετε μωρό δεν αποτελεί λύση.

Τα καρότσια μωρού, καθώς και τα καθίσματα αυτοκινήτων είναι τα προϊόντα εκείνα που θα σας λύσουν τα χέρια, είτε θέλετε να πάτε απλώς για ένα περίπατο με το παιδί σας, είτε θέλετε να κάνετε κάποιο ταξίδι ή μια εκδρομή.

Καρότσια μωρού: Ατέλειωτες βόλτες, ύψιστη ασφάλεια

Τα καρότσια μωρού σχεδιάζονται έτσι, ώστε να προσφέρουν υψηλή ποιότητα και κορυφαία ασφάλεια σε κάθε παιδί. Είναι κατάλληλα για χρήση από τους πρώτους μήνες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και για μεγαλύτερα παιδιά 2-3 ετών, για παράδειγμα.

Διαθέτουν ιδιαίτερο και σύγχρονο design και δεν αποτελούν μόνο μέσο μεταφοράς του παιδιού, αλλά και αποθηκευτικό χώρο. Τα καρότσια μωρού διαθέτουν θέσεις, ώστε οι γονείς να μπορούν να κρατούν μαζί τους προσωπικά και απαραίτητα αντικείμενα του παιδιού τους.

Τα καρότσια μεταφέρονται εύκολα, δίνοντας την ευκαιρία στους γονείς να τα έχουν μαζί τους ακόμα και στα ταξίδια.

Κάθε οικογένεια έχει διαφορετικές προτιμήσεις και διαφορετικές ανάγκες, για το λόγο αυτό τα καρότσια είναι διαθέσιμα σε πλήθος υφασμάτων, χρωμάτων και χαρακτηριστικών, ώστε να καλύπτουν επαρκώς όλα τα γούστα.

Πριν προχωρήσετε στην αγορά ενός καροτσιού, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας.

Babyzen YOYO² Σκελετός Καροτσιού Black
 

Ποιες είναι οι προδιαγραφές ασφαλείας για καρότσια μωρού;

Οι προδιαγραφές ασφαλείας κάθε προϊόντος που απευθύνεται σε βρέφη και παιδιά είναι ζωτικής σημασίας. Εξασφαλίστε ότι το προϊόν που επιθυμείτε πληροί τις παρακάτω προδιαγραφές:

 – Φρένα: Βεβαιωθείτε πως το καρότσι διαθέτει αξιόπιστο σύστημα φρένων, ώστε να εξασφαλίσετε ότι θα είναι ακίνητο όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

 – Αντιολισθητικές χειρολαβές: Οι αντιολισθητικές χειρολαβές ενισχύουν την πρόσφυση κατά τη διάρκεια της βόλτας.

 – Ζώνη ασφαλείας: Βεβαιωθείτε πως το καρότσι που επιλέγετε διαθέτει ζώνη ασφαλείας που θα εξασφαλίσει την ασφάλεια του παιδιού σας και κατά τη διάρκεια της κίνησης και σε περίπτωση που το παιδί κινείται μέσα στο καρότσι μόνο του.

 – Σύστημα κατά των κραδασμών: Είναι σημαντικό να υπάρχει σύστημα που απορροφά τους κραδασμούς, ώστε να μην διαταράσσεται η ηρεμία του παιδιού.

 – Κάλυμμα προστασίας από τις καιρικές συνθήκες: Το κάλυμμα θα προστατεύσει το παιδί από τον ήλιο αλλά και τη βροχή.

 – Ποιότητα κατασκευής: Τα υλικά θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και να αντέχουν στην καθημερινή χρήση αλλά και φθορά.Inglesina Aptica Stroller Litio Black Emeral Green
 

Καθίσματα αυτοκινήτων για μωρά: Μέγιστη ασφάλεια κατά τη μετακίνηση

Τα καθίσματα αυτοκινήτων  για μωρά και παιδιά είναι απαραίτητο για κάθε οικογένεια που έχει παιδί. Είτε θέλετε να κάνετε μια σύντομη διαδρομή.

Είτε κάνετε μια σύντομη διαδρομή, είτε πραγματοποιείτε ένα μεγαλύτερο ταξίδι, είναι υποχρεωτικό σε περίπτωση που μετακινείστε με το παιδί, να υπάρχει ειδικό καθισματάκι πίσω, όπου μπορεί να κάθεται. Πολλοί γονείς νιώθουν ανασφάλεια ή φόβο να αφήσουν το παιδί μόνο του στο κάθισμα, ωστόσο αν αυτό πληροί τις προδιαγραφές, δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος.Osann παιδικό Καθισματάκι Αυτοκινήτου Flame 360 i-Size 40-150cm Universe Grey


Μερικές από τις προδιαγραφές ασφαλείας των καθισμάτων αυτοκινήτου

 – Βάρος και ηλικία παιδιού: Βεβαιωθείτε πως το κάθισμα που έχετε επιλέξει είναι κατάλληλο για το βάρος και την ηλικία του παιδιού σας.

 – Ζώνη ασφαλείας: Βεβαιωθείτε ότι υφίσταται ζώνη ασφαλείας και ότι έχει δεθεί σωστά κατά τη διάρκεια της μετακίνησης.

 – Σωστή εγκατάσταση: Εξασφαλίστε τη σωστή εγκατάσταση του καθίσματος στο αυτοκίνητό σας.

 – Πρότυπα ασφαλείας: Κάθε κάθισμα αυτοκινήτου θα πρέπει να πληροί τα γενικότερα πρωτόκολλα και πρότυπα ασφαλείας της χώρας.

 – Ανθεκτική κατασκευή: Φροντίστε το καρότσι που θα επιλέξετε να είναι κατασκευασμένο από υλικά υψηλής ποιότητας που αντέχουν στο χρόνο.

 – Επιπλέον χαρακτηριστικά: Όπως για παράδειγμα αποφυγή κραδασμών, πρόσθετα μαξιλάρια και άλλα. 
CYBEX Κάθισμα Αυτοκινήτου Cloud T i-Size Plus Mirage Grey 45 - 87 εκ.
 

Ομαλή καθημερινότητα, με προσοχή και φροντίδα

Ο ερχομός ενός παιδιού δεν πρέπει να σας σταματάει από να κάνετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες, όπως και τις βόλτες που έχετε ανάγκη.

Πλέον η αγορά διαθέτει πλήθος προϊόντων για όλες τις προτιμήσεις, ώστε να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο και είναι άνετο και για το παιδί σας.

Βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα είναι ασφαλή και επενδύστε σε πράγματα που αξίζουν πραγματικά, καθώς η ασφάλεια του παιδιού είναι πάνω από όλα!

Μπορείτε να βρείτε τα παραπάνω προϊόντα εδώ: